måndag 23 april 2012

En politisk GPS?

Det är inte helt lätt att hålla reda på vad som händer i grekisk politik. Med upp till tio stycken partier som kan komma in i parlamentet i valet den 6 maj, och nästan lika många som försöker ta sig in, kan det vara svårt för en väljare att hitta ett parti som tycker som denne.

Att diverse tester, guider och kompasser presenteras som en hjälp för vilsna väljare att hitta fram brukar vara närmast legio. Tillförlitligheten kan diskuteras. Det är inte några GPS:er vi talar om, om en sådan jämförelse tillåts. Dessutom finns det alltid ett mått av subjektivitet inblandad i hur de konstrueras. Men tar man dem för vad de är, så kan de bistå med viss guidning.

Detta test, som tagits fram av Aristotelesuniversitet i Thessaloniki, kan vara värt att titta närmare på. Det går som sagt alltid att diskutera resultatet. För att använda det som ett finger för att se vart valvindarna blåser är det dock väl lämpat för. Testets frågor är förvisso på grekiska, men det går att översätta dem om din webläsare erbjuder ett sådant stöd. Det kan vara värt ett par minuter för att få en inblick i grekisk politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar