tisdag 20 oktober 2015

Uppslag till inlägg

Det händer mycket just nu i Grekland: den nya regeringens utmaningar, partiledarbytet i Ny Demokrati, rättegången mot Gyllene Gryning, framtiden för mittenpartierna i Grekland, situationen för flyktingar. Detta är några av de händelser som sätter sina spår i Grekland. Därför kan det vara intressant att höra vilket område nästa inlägg på denna blogg kan/bör handla om. Använd gärna kommentarsfältet här nedan för att lämna tips, förslag och synpunkter.

Eucharisto!

2 kommentarer:

 1. Smärtsam väg mot ett modernt samhälle.
  Den förändring som Grekland nu genomgår är svår men ett måste. Det som kan vara intressant är att få information om följande:
  Avser regeringen att förändra landet till ett modernt land med fungerande samhällsfunktioner?
  Hur sker arbetet med att stoppa korruptionen inom alla områden?
  Har parlamentsledamöterna rimliga ersättningar och förmåner. Jämför de med andra länder?
  Medborgarnas inställning till staten är skrämmande dålig. Vad gör regeringen åt detta.
  Varför vill inte grekerna betala skatt? Är de dåligt informerade om nyttan eller??
  Grekland har ett tjänstemannavälde som måste brytas. Pågår det något arbete i den riktningen?
  Personalen på Greklands myndighetskontor och servisinrättningar har en skrämmande dålig attityd mot kunder och hjälpsökande. De borde utbildas till att tjäna medborgarna.
  Ett skrämmande exempel på byråkrati har vi upplevt på Kreta. En person som avlider på södra Kreta måste transporteras till Iraklion för att fastställa dödsfallet, en resa på nära 20 mil. Det finns läkare på nära håll. Helt sanslöst.

  Hoppas du kan beskriva några av de uppräknade punkterna. Vi är lite insatt i Grekland problematik då vi har en anhörig bosatt på Kreta. Tack för en bra blogg!

  Vänlig hälsning
  Klas Viberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Klas!

   Tack för dina kommentarer. De är mycket relevanta - särskilt den första punkten om att skapa fungerande institutioner är en nyckelutmaning.

   - Om skatt har jag tagit upp i ett tidigare inlägg - men jag kan återkomma till det. Det finns mer man kan skriva om det området.

   Så tråkigt att höra om det exempel på byråkrati som du tar upp på Kreta. Det är något som behöver förändras till det bättre.

   Tack för att du läser bloggen!

   Haralampos

   Radera