fredag 1 juli 2016

Vi ses i Almedalen

Vi kanske ses vid Almedalen i år?


Fokus ligger just nu på Storbritannien, men det som händer i Storbritannien berör många fler länder och så även Grekland, vilket ovanstående bild från Stratfor uppmärksammar. Utfallet av omröstningen i förra veckan kastar en lång skugga som löper tvärs över kanalen och ut över den Europeiska kontinenten.

Just nu oroar sig många grekiska företag om hur Brexit kommer att påverka årets turistsäsong. Det gäller i synnerhet de som kommer från Storbritannien. Brittiska besökare spenderar 56% mer än den genomsnittlige turisten i Grekland. En minskning i antalet besökare skulle bli särskilt kännbar för många greker.

Om detta har jag tänkt skriva om i ett kommande, mer utförligt inlägg. Under tiden kan denna artikel från Ekathimerini vara av intresse: Grekland förbereder sig, efter förmåga, på Brexits utfall.

Det kan vara på sin plats med följande påminnelse. För nästan exakt ett år sedan hölls en annan omröstning, som bekant den i Grekland. Även den omröstningen lämnade sina spår i Europa. Den omröstningen samt den i Storbritannien pekar på den period av turbulens som Europa går igenom för närvarande.

Intressant nog (och kanske föga förvånande) har folkomröstningen i Storbritannien allt mer kommit att prägla årets upplaga av Almedalen. Det finns mycket att diskutera om hur den kan sätta sina spår i Europa. Jag ser fram emot att vara på plats under hela Almedalsveckan för att ta del av denna diskussion. Vi kanske ses där?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar